ospoon.eu

Author

Charles Dickens

Cum? Prin dialog constructiv, analize și inițiative. Pentru cine? Pentru cei care, dincolo de geografie, viziuni politice, etnie sau credință, cred că a gândi, a spune și a face se includ în același cerc.

Despre Noi

Pe ospoon.eu, tineri aflați în Moldova și peste hotarele ei pot dezbate și dezghioca subiectele sociale care îi interesează. Cum? Prin dialog constructiv, analize și inițiative. Pentru cine? Pentru cei care, dincolo de geografie, viziuni politice, etnie sau credință, cred că a gândi, a spune și a face se includ în același cerc.

Pe ospoon.eu, gândim despre lucrurile care se întâmplă alături, fie că alături înseamnă Chișinău, Pererâta, Tiraspol, București, Londra sau Moscova. Încercăm o abordare consecventă și mai în adâncuri care să interconecteze jurnalisticul, academicul și artisticul cu inițiative. Publicăm și producem studii sănătoase asupra problemelor pe care le discutăm obsesiv la cafea, la bere, pe facebook sau la TV.

Gândim critic. Învățăm unii de la alții. Râdem. Regândim.

La Tema Lunii abordăm consecvent câte un subiect social care ne interesează în câteva articole, discuții, dezbateri și pe lună. Primul e Educația. La sfârșitul temei lunii, încercăm o inițiativă care să rezolve un aspect al problemei de la noi și prin noi.

La Food for Thought discutăm săptămâna și tot ce ne interesează

În Casa de Cultură vorbim despre filme bune, cărți care merită citite, spectacole care merită discutate și vedem ce mai scriu tinerii noștri.

La Think Tankcitim digest-uri ale studiilor efectuate de cele mai interesante think-tank-uri care vizează Moldova, direct sau indirect, și soluțiile pe care le văd ele la problemele abordate.

În Spoon Wars dezbatem tema lunii și o altă temă din jurul nostru ca să ajungem mai aproape de ce credem noi.

La Inițiativepromovăm și discutăm inițiative, idei de acțiuni și idei pe care am reușit să le facem acțiune.

Dacă vrei să fii autor ospoon.eu sau să te implici în proiect în orice alt fel, scrie-ne pe ospoon.eu@gmail.com.