ospoon.eu

Author

Charles Dickens

Cum? Prin dialog constructiv, analize și inițiative. Pentru cine? Pentru cei care, dincolo de geografie, viziuni politice, etnie sau credință, cred că a gândi, a spune și a face se includ în același cerc.

Tema Lunii Tabula rasa

Ce învățăm și ce facem?

Am ieșit în stradă cu Nicu Calcea și am întrebat poporul ce învață sau a învățat și în ce domeniu vrea să lucreze sau lucrează. Tot vorbim despre cum învățăm să facem un lucru și apoi lucrăm în alt domeniu. Vox-ul a arătat că situația e destul de variată.

Aici găsiți clipul. 

Completări:

Nu au vrut să ne răspundă, între alții, șomerii sau cei care lucrează peste hotare – “eu nu am nimic cu Moldova” a fost o replică pe care am auzit-o de 3 ori. Fiindcă am filmat în stradă, cei cu care am vorbit sunt fie studenți, angajați (nu angajatori), șomeri sau pensionari (fie pasionați de mers pe jos). Interesant e că situația e atât de variată și mult mai puțin dramatică decât ni se pare nouă la nivel de pasiune a oamenilor pentru ceea ce fac și discrepanță sau afinitate dintre ceea ce învață la facultate oamenii și domeniul în care activează după. Dar situația e mai diferită în universități, revenim cu informații la cât de mult le place studenților ceea ce învață și unde se văd lucrând mai departe mai târziu.

La minutul 7 îl găsiți și pe dl Sârbu, deținătorul formulei adevărului și a minciunii.

 

P.S. Scuze pentru îhî-uriule empatice.

Adauga comentariu
  1. nimeni
    nimeni

    am invatat la utm vreo 2 ani, pina nu m-au dat afara pentru chiulitul intregii sesiuni de vara, din cauza serviciului, la care activez de vreo 5 ani – televiziunea. Insa in Moldova nici televiziune nu-i, doar proiecte comerciale(1) – menite prin publicitate sa vinda consumatorilor Orbit (A YA TAK SVEZH – SVEEEEZH) pe timp de vara si remedii pentru raceala si tuse (IBUFEN I NET PROBLEM) pe timp de iarna, sau (comerciale2)politice – cu retragerea licentelor de catre CCA a canalelor ce se impotrivesc sa sustina guvernarea actuala (inainte sau dupa cea actuala). Cumpar si eu din cind in cind lectii in format digital sa-nvats si eu cum se face televiziune, si mi-e interesant. Imi place, dar as sterge-o din gara.

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.