ospoon.eu

Author

Charles Dickens

Cum? Prin dialog constructiv, analize și inițiative. Pentru cine? Pentru cei care, dincolo de geografie, viziuni politice, etnie sau credință, cred că a gândi, a spune și a face se includ în același cerc.

Inițiative Moldova Photo Story

Palanca Party

Duminica trecută, în cadrul Festivalulului Cultural European TANDEM, s-a organizat o petrecere în Casa Bunicii, în satul Palanca, raionul Călărași. Deci care nu este nici punctul de Sud-Est al Moldovei, dar nici suburbie a Chișinăului, cum au insinuat unii membri mai non-șalanți național-geografic ai echipei. Având un program cultural intens (scriitorul Matei Vișniec tocmai ținuse un recital de poezie în acea zi), bineînțeles că am întârziat cu vreo 4 ore la chef și ne-a scăpat primirea oaspeților de către fiecare gospodină din sat cu specialitatea sa la poartă. Dar sofisticatul Ghenadie, unul dintre organizatori, ne-a asigurat telefonic că vom găsi mâncare și mulți manageri când ajungem. Bineînțeles, fără indicatoare de direcție și cu drumuri vesele (dar asta face parte din șarm). Indicatorul viu a fost un foarte, dar foarte echilibrat călărășean, în sensul acrobatic al cuvântului, care rămăsese de joi la Hristos a înălțat. Era duminică. Reamintim. Dar cine are nevoie de echilibru pentru a ghida pe calea cea dreaptă? Am ajuns. Am găsit și mămăligă, și manageri, și oameni de urmărit cu drag, și arte, și fân în care să stăm și să ascultăm Pidmanula, Pidmala. Palanca e sat de ucraineni.


 

Mămăliga:

 

Fânul:

Managerii, sus și jos, în ședință de bord!

 

Pidmanula, pidmala:

 

„Punguța cu doi bani” în viziunea artistului Ghenadie Popescu. Animație.


Alte produse artistice și făcătorii acestora:

 

Biserică din secolul 17. În interior, 2 icoane vechi, autentice și extrem de frumoase și vreo 20 Evro-Remont. OK, exagerăm. Puțin.

Casa Bunicii, dincolo de fereastră e biroul cu computer, faxul, scaunele negre de birou și gospodinele care spun „Până aici!”

Până aici a fost.
Trimite-ne și tu photo-story-ul tău despre Moldova! Fiindcă avem ce vedea și cum ne distra vara asta. Nu avem pretenții fotografice mari.
Adauga comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.